Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0751 220 036
Programare

Radiografie dentară clinica stomatologică Estet Dent

Radiologia dentară este specialitatea stomatologiei care folosește imagistica pentru a diagnostica și trata afecțiunile dentare.

 

 • Radiografia retroalveolară

Radiografia retroalveolară este o radiografie digitală ce are în vedere unul, maxim 2 dinți.

 

Radiografia retroalveolară îi oferă medicului stomatolog posibilitatea de a vedea în detaliu atât coroana, cât și rădăcinile dintelui.

 

Acest tip de radiografie este indicat în momentul în care este nevoie de un tratament endodontic sau pentru o rezecție apicală.

 

 • Radiografia panoramică

Radiografia panoramica permite medicului stomatolog vizualizarea tuturor dinților în ansamblu, dar și a elementelor maxilo-faciale.

 

Aceasta prezintă o vedere bidimensională a maxilarului superior și inferior (un semicer de la ureche la ureche).

 

 • Teleradiografia

Este o imagine de ansamblu asupra structurilor osoase ale viscerocraniului și o parte a neurocraniului.

 

Teleradiografia este un examen indispensabil în ortodonție. Cu ajutorul ei se pot face predicții asupra creșterii mandibulare a copiilor, permițând efectuarea unor măsurători ortodontice exacte. 

 

De asemenea, se pot determina și modificările ce au apărut în timpul tratamentului ortodontic. Teleradiografia mai poate fi utilă și în chirurgia maxilo-facială, în depistarea fracturilor și patologiei la nivelul masivului cranio-facial.

 

Este cel mai fidel mijloc de investigare și, alături de examenul clinic fotostatic și de studiul de model, ajută la precizarea unui diagnostic de anomalie dento-maxilară.

 

 • Ortopantomografia

Este o imagine radiologică  bi-dimensională a ambelor arcade dentare.

 

Clinica stomatologică Estet Dent utilizează aparate care emit doze foarte mici de radiații. Acest beneficiu îl datorăm utilizării tehnologiei digitale (nu mai folosim filmele radiologice în realizarea cărora se foloseau doze mai ridicate de radiații).

 

Avantajele radiografiei digitale sunt:

 • Timpul de expunere scăzut;
 • Dozele mici de radiații;
 • Posibilitatea de a mări și prelucra imaginea.

 

Acest tip de investigații este indicat în toate specialitățile dentare:

 • În ortodonţie, cu evidenţierea anomaliilor de dezvoltare dento-maxilară, asimetrii, tulburări de ocluzie, prezenţa de anodonţii, dinţi incluşi, dinţi supranumerari;
 • În pedodonţie, prin evaluarea erupţiei dentare şi descoperirea tulburărilor de erupţie;
 • În parodontologie, prin analiza suportului osos şi a implantării dentare, aprecierea gradului şi tipului de rezorbţie osoasă alveolară;
 • În implantologie, prin realizarea unui prebilanţ care ar putea pune în evidenţă toate leziunile odontoparodontale sau maxilare, precum şi evidenţierea structurilor morfologice de la nivelul maxilarului/ mandibulei care ar putea influenţa procesul de aplicare şi osteointegrare a implantului;
 • În chirurgia maxilo-facială prin evidenţierea proceselor tumorale de orice natură, traumatismelor mandibulare şi maxilare;
 • În protetică, în reabilitările orale complexe ce necesită un bilanţ complet al stării de sănătate orală.

Te așteptăm la o consultație!

Profesionalism

În clinica noastră vei avea parte de o echipă specializată și pregătită pentru cele mai complexe cazuri stomatologice, astfel încât rezultatul final să fie perfect.

Calitate

Îți oferim o gamă completă de servicii stomatologice și îți punem la dispoziție tehnologii moderne care ajută medicii noștri să prevină și să trateze orice afecțiune dentară.

Experiență

Încă din 2003, Estet Dent este una dintre cele mai performante clinici stomatologice private din Brăila. Vă oferim o stomatologie de calitate și o echipă specializată.