Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0751 220 036
Programare

Boala parodontală clinica stomatologică Estet Dent

Boala parodontală (periodontita sau parodontoza) reprezintă afectarea inflamatorie cronică a țesuturilor de susținere ale dinților, adică a gingiei și osului.

 

Atunci când inflamația se limitează la nivelul gingiei, afecțiunea se numește gingivită.

 

În cazul în care stadiul gingivitei este depășit, iar inflamația cuprinde osul, atunci este vorba despre parodontită.

 

Parodontita înseamnă „în jurul dintelui”, asta însemnând că boala parodontală afectează atât gingia, cât și osul. Odată afectat, osul se resoarbe (topește), iar gingia urmărește osul retrăgându-se.

 

Principalele cauze ale dezvoltării parodontozei sunt:

 

  • Agenții patogeni;
  • Predispoziția genetică dată de sistemul imunitar;
  • Igiena orală slabă;
  • Bolile sistemice;
  • Fumatul;
  • Stresul.

Pentru succesul tratamentului parodontozei, cel mai important este eliminarea în totalitate a plăcii bacteriene, element ce reprezintă factorul determinant al bolii parodontale.

 

De asemenea, este necesară instruirea pacientului în realizarea unei igiene orale excelente.

 

În mare, tratamentul bolii parodontale se desfășoară astfel:

 

  • Consultația de specialitate (instrucțiuni de igienă orală);

În primul rând, se va investiga gradul de afectare parodontală cu ajutorul unei radiografii panoramice (2D) sau a unei tomografii dentare (3D) și prin sondare parodontală.

 

  • Igienizarea profesională;

Atât placa bacteriană, cât și tartrul vor fi îndepărtate, iar dinții vor fi lustruiți și impregnați cu fluor. Igienziarea profesională efectuată corespunzător urmărește curățarea perfectă a zonelor de deasupra gingiei și în special zonele sub gingie.


La clinica stomatologică Estet Dent, detartrajul durează în funcție de grosimea depozitelor de tartru și placă bacteriană.

 

De asemenea, igienizarea este efectuată de către medicii noștri specializați, cu ajutorul ultrasunetului și al chiuretelor parodontale.

 

  • Tratamentul cu antibiotice;

După tratament, pentru fiecare caz în parte se aplică local paste medicamentoase cu antibiotic și alte preparate antimicrobiene. În unele cazuri este recomandat tratamentul cu antibiotice injectabil local sau tratament cu pastile.

 

  • Scalarea și planarea radiculara (SRP);

Reprezintă o curățare atentă și completă a suprafețelor rădăcinilor dinților afectați cu pungi parodontale pentru a îndepărta în totalitate placa bacteriană și tartrul dentar din aceste pungi adânci. Astfel, se elimină toxinele bacteriene și se netezește suprafața afectată a rădăcinii.

 

Clinica stomatologică Estet Dent folosește aparatul Vector ca o metodă eficientă de curățare a rădăcinii dentare.

Te așteptăm la o consultație!

Profesionalism

În clinica noastră vei avea parte de o echipă specializată și pregătită pentru cele mai complexe cazuri stomatologice, astfel încât rezultatul final să fie perfect.

Calitate

Îți oferim o gamă completă de servicii stomatologice și îți punem la dispoziție tehnologii moderne care ajută medicii noștri să prevină și să trateze orice afecțiune dentară.

Experiență

Încă din 2003, Estet Dent este una dintre cele mai performante clinici stomatologice private din Brăila. Vă oferim o stomatologie de calitate și o echipă specializată.