Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0751 220 036
Programare
Articole   -   Protetică

Tipul de proteză ales, determină, implicit, şi materialul din care este confecţionată

Proteza parțială poate fi o alternativă mai accesibilă pentru unii pacienți, în funcție de dinții care au rămas sănătoşi pe arcadă sau pe ambele arcade. Proteza parțială poate fi susținută de dinți, țesuturi, coroane sau implanturi.

 

Lipsa unui număr de dinţi de pe arcadă/ arcade poate fi restaurată prin aplicarea unui tratament protetic cu proteză parţială fixă, cu proteză parţială permanentă sau a unui tratament protetic cu proteză parţială mobilă (detaşabilă şi replasabilă din/ în gură oricând).

 

Acestea din urmă necesitând a fi lucrate cu mare grijă, pentru asigurarea unei fixităţi anatomice şi funcţionale corespunzătoare pe arcada superioară, pe cea inferioară sau pe ambele în acelaşi timp.

 

Dinţii rămaşi pe arcadă (şi starea lor) – primul factor de care se ţine cont clinic

 

Dinții rămași pe arcadă vă vor ajuta, pe dvs. şi pe medic, să determinați dacă o proteză parțială fixă ​​sau mobilă este cea mai bună alegere pentru dvs.

 

O proteză parțială fixă este atașată prin pivoţi cu bilă sau pivoţi cu capse peste dinții existenți, iar proteza permanentă este plasată peste 4, 6, sau 8 implanturi anterior montate în osul maxilar.

 

Protezele dentare detașabile sunt ținute pe loc prin cleme metalice (“croşete”), care se potrivesc strâns în jurul dinților (la baza lor, la colet, sau la zona liniei gingivale) sau coroanelor existente și pot fi îndepărtate pentru curățare. Aceste sisteme de ancorare nu sunt deloc vizibile, fiind acoperite de structurile externe moi ale gurii, buzelor etc.

 

Proteza parțială poate fi confecţionată din diverse materiale: complet metal, metal / acril, complet acril, precum și, în cazul protezelor parţiale flexibile, din materialul novator reprezentat de nailonul (răşini) termoplastic flexibil.

 

proteze dentare partiale pret, proteze dentare braila, protetica dentara braila

 

Analiza riguroasă a situaţiei dentare decide tipul de tratament protetic de aplicat

 

Tipul de proteză ales de către medic, împreună cu dvs., pentru efectuarea tratamentului de restaurare protetică – proteză parțială fixă sau detașabilă –  este un factor care determină, implicit, şi alegerea materialului de confecţionare a lor.

 

Protezele parțialele detașabile (mobile) pot fi realizate din oricare dintre cele patru materiale de mai sus. Termoplasticul flexibil va oferi pacientului cel mai mult confort în cazul unei parțiale detașabile.

 

Protezele parţiale dentare sunt concepute pentru a păstra aşa cum se află şi a se lega de restul dinților cu ajutorul sistemelor de ancorare şi ale structurilor moi ale gurii, care contribuie şi ele, alături de succiune (vacuumul dintre proteza dentară şi cerul gurii), la asigurarea fixităţii protezei.

 

Pentru cei cărora le lipsesc câțiva dinți, proteza parțială poate ușura semnificativ vorbirea și alimentarea corectă şi sănătoasă. Proteza parțială poate ajuta la menținerea formei fireşti a feței și poate preveni migrarea (fenomenul de supraîncărcare) dinților existenți (care tind să ocupe locul gol), ceea ce poate provoca o varietate de probleme, cum ar fi ATM (probleme legate de articulaţia temporo-mandibulară) dureri de cap și dureri de urechi.

 

Diferenţe între protezele parţiale fixe şi mobile

 

În timp ce restaurarea parțială, parțială fixă ​​sau parţială permanentă poate semăna foarte mult, din punct de vedere estetic, cu dinții dvs. reali, există şi câteva lucruri care trebuie luate în considerare.

 

Aceste proteze sunt mai scumpe decât protezele parțialele detașabile și trebuie susținute și cimentate pe dinții sănătoși (sau pe implanturi) învecinaţi locului edentat, care trebuie acoperit. Protezele parțiale fixe sunt mai greu de curățat decât protezele parțialele detașabile. Protezele dentare detașabile pot fi scoase și curățate cu ușurință și reamplasate în gură, la dorinţă şi necesitate.

 

Proteza parțială – un produs dentar foarte popular

 

Tehnicieni dentari experţi şi certificaţi, unii dintre ei manageri de laborator în prestigioase clinici, afirmă că „Proteza parțială este cel mai popular produs pe care îl oferim astăzi”. Ei mai afirmă că aceste proteze sunt accesibile, confortabile și ușor de întreținut – destul de diferite faţă de protezele totale ale generației părinților şi bunicilor noștri.

 

Indiferent de tipul de proteză parţială mobilă pe care îl veţi alege pentru nevoile dvs., la o calitate bună a tratamentului oferit de către medicul deţinător de expertiză, o astfel de restaurare va conferi plăcere, confort, normalitate şi sigurantă vieţii dvs.

 

Proteza este concepută pentru a se acorda fidel în dimensiune, formă şi culoare cu dinţii rămaşi integri şi pe poziţie anatomică normală De asemenea, ea va fixa dinţii existenţi pe poziţie.

 

Dacă intenţionaţi începerea unui tratament protetic de calitate şi care respectă raportul calitate-preţ al serviciului stomatologic, clinica Estet Dent, din Brăila (Str. Plevna, nr. 280) (proteze dentare parţiale preţuri), vă stă la dispoziţie cu toată solicitudinea şi expertiza de înalt nivel şi recunoaş-tere a experţilor săi stomatologi.

 

Îmbunătăţirea situaţie dvs. dentare merită toată atenţia, iar aceasta, pe un termen cât mai lung!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.