Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0751 220 036
Programare
Articole   -   Protetică

Structura bazei acrilice este diferită între protezele mobile totale şi cele parţiale

Protezele dentare acrilice sunt proteze mobile, care pot fi îndepărtate de către pacient cu uşurinţă de pe arcada dentară. Pe baza lor, realizată din materiale acrilice, sunt dispuşi dinţii artificiali, realizaţi cu mare grijă (ca de altfel întreaga lucrare) de către tehnicienii dentari din laborator, astfel încât să dea o impresie puternică de naturaleţe.

 

Acestea sunt protezele mobile totale. În cazul protezelor mobile parţiale, baza de acrilat este mai redusă ca dimensiuni şi se sprijină pe un cadru metalic; la fel, dinţii sunt dispuşi pe această structură de bază acrilică, iar întreaga lucrare se ancorează prin croşete metalice de dinţii naturali, existenţi pe arcadă.

 

Spre diferenţă de ceea ce se lucra în trecut şi, deci, de ce era disponibil ca dispozitiv protetic vechilor tratamente protetice, astăzi se lucrează şi se montează pe arcadă proteze dentare cu un aspect deosebit de natural şi deosebit de confortabile, care aduc pacientului un beneficiu dintre cele mai mulţumitoare şi agreabile.

 

Astfel de lucrări şi tratamente dentare sunt şi cele oferite, prin medicii săi de înalt nivel profesional şi recunoscută expertiză, de clinica Estet Dent, din Brăila (Str. Plevna, nr. 280),cu o vechime şi experienţă de 18 ani pe piaţa serviciilor stomatologice brăilene (proteză dentară acrilică).

 

proteza dentara acrilica, proteza dentara acrilica braila, proteza dentara braila, proteza mobila to

 

Proteza dentară acrilică: un tratament restaurator foarte popular şi căutat

 

Protezele dentare mobile totale, acrilice, reprezintă unul dintre tratamentele de restaurare cu dispozitive mobile (care pot fi îndepărtate şi repuse de către pacient pe arcadă) cele mai recomandate, căutate şi aplicate de către medicii proteticieni ai Estet Dent.

 

Aceste tip de proteză, acest tip de tratament se aplică atunci când pacientul nu mai are nici un dinte pe arcadă (este edentat total), iar în cazul în care mai are nişte resturi dentare sau dinţi mobili (din pricina parodontozei) care încurcă începerea unui tratament protetic restaurator, ele sunt eliminate şi câmpul protetic este curăţat, pentru posibilitatea aplicării, în bune condiţii, a dispozitivului protetic, a protezei totale, mobile, acrilice.

 

Contactul materialului acrilic cu mucoasa dvs. orală se va face, în funcţie de situaţia pe care o prezentaţi şi care va fi evaluată de către medic, în funcţie, deci, de tipul de proteză care vă va fi recomandat, pe o suprafaţă mai mare – în cazul protezei dentare mobile acrilice totale – sau pe o suprafaţă mai mică – în cazul protezei dentare mobile acrilo-metalice parţiale (proteză dentară acrilică).

 

Costul unei astfel de lucrări, al unui astfel de tratament va fi în concordanţă cu tipul tratamentului protetic aplicat. Iar preţul este unul foarte diferit între diferite cabinete şi clinici stomatologice, în cadrul acestei largi variaţii dvs. trebuind a vă orienta nu către preţul cel mai mic al lucrării, ci către raportul calitate-preţ cel mai bun al ei, care iarăşi este nu este un lucru simplu.

 

Caracteristici ale protezelor acrilice (mobile) superioare şi inferioare

 

Dacă proteza este superioară, ea va acopei palatul (vălul palatin), dar nu întregime, căci, înspre fundul gurii, ea este decupată, pentru a nu vă crea stare de vomă şi a mai lăsa disponibile nişte papile gustative prezente în acea zonă a gurii.

 

Aderenţa ei la mucoasa gingivală şi a palatului, care trebuie să fie cât mai puternică, este factorul care îi asigură lucrării fixitatea şi, prin aceasta, siguranţa dvs., aspectul dvs. fizionomic, calităţile funcţionale masticatorii, estetica firească şi naturală.

 

Dacă proteza este inferioară, baza ei acrilică va avea formă de potcoavă (conform gingiei inferioare), pentru a asigura loc limbii.

 

Ca şi cea superioară, ea va beneficia de dinţi foarte aspectuoşi şi va trebui să îi fie asigurată o poziţie cât mai fixă, lipsită complet de deplasări, basculări etc., care nu numai că vă vor crea probleme de toate naturile (v. mai sus), ci vor duce, foarte curând, la ruperea protezei (care este lipsită de ramforsare metalică).

 

Dacă intenţionaţi începerea unui tratament protetic de calitate şi care respectă raportul calitate-preţ al serviciului stomatologic, clinica Estet Dent, din Brăila (Str. Plevna, nr. 280) (proteză dentară acrilică), vă stă la dispoziţie cu toată solicitudinea şi expertiza de înalt nivel şi recunoaştere a experţilor săi stomatologi.

 

Îmbunătăţirea situaţiei dvs. dentare merită toată atenţia, iar aceasta, pe un termen cât mai lung şi cât mai sigur!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.