Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0751 220 036
Programare
Articole   -   Protetică

Puteţi purta, foarte estetic, o proteză totală acrilică provizorie după extracţiile dentare

Dacă nu mai aveţi nici un dinte pe arcada superioară sau inferioară (ori, posibil, pe ambele) sau dacă medicul a netezit arcada de resturile dentare nesemnificative şi de natură a împiedica începerea tratamentului, proteza totală ce vă va fi fabricată şi aplicată vine cu o bază acrilică a cărei culoare va fi exact de culoarea gingiei dvs., ca şi a întregii dvs. mucoase orale.

 

Ceea ce, împreună cu calitatea foarte bună sau excepţională a setului de dinţi utilizaţi, va oferi o estetică de o naturaleţe remarcabilă.

 

Deci, proteza totală acrilică, convenţională, este plasată în gură după terminarea primei faze a tratamentului protetic  (pregătirea câmpului protetic), vindecarea ţesuturilor în urma extracţiilor şi ajungerea la fază de odihnă definitivă a structurii şi reliefului gingival care va primi dispozitivul protetic.

 

Vindecarea gingiei (os alveolar plus ţesut mucos) poate dura şi câteva luni – timp în care staţi fără dinţi. De asemenea, confecţionarea în laborator a unei proteze totale poate dura câteva săptămâni. 

 

Dar nu vă faceţi griji prea mari, căci, în tot acest timp, disconfortul produs de lipsa completă a dinţilor este eliminat prin confecţionarea şi purtarea unei proteze dentare provizorii, care este gata chiar înainte de extracţia dinţilor şi care poate fi purtată chiar de a doua zi de după extracţie (proteză dentară acrilică).

 

proteza dentara acrilica, proteza dentara pret, proteze dentare braila, estet dent braila

 

Gingia necesită vindecare pentru a putea primi proteza totală definitivă

 

Astfel, pacientul poate aştepta în bune condiţii cele 6-7 săptămâni necesare vindecării osului şi ţesutului gingival după extracţie, interval după care se poate trece la confecţionarea protezei dentare totale mobile definitive.

 

Din cauza resorbţiei osoase destul de rapide de după extracţiile dentare, protezele provizorii au nevoie de mai multe şedinte de adaptare şi ajustare, ele fiind doar soluţii temporare de tratament.

 

Protezele mobile totale şi parţiale au structuri diferite

 

Partea din materialul acrilic a protezelor mobile parţiale, pe care sunt dispuşi dinţii aferenţi zonei/zonelor edentate se sprijină pe un cadru metalic, care se atașează la dinții naturali existenţi. Prin nişte cleme metalice de ancorare (croşete), protezele parţiale pot folosi ca sprijin şi coroanele (de diferite tipuri) dispuse pe bonturile dentare rezistente (structurile de formă troncinică rezultate în urma pregătirii dinţilor, a şlefuirii lor pentru primirea coroanei).

 

Aceste proteze parţiale, cu  structură acrilo-metalică, asemeni protezelor totale (complet acrilice), oferă o alternativă detașabilă (mobilă) la punţi (proteze fixe) și sunt o procedură stomatologică foarte căutată şi practicată de către experţii proteticieni ai clinicii de top Estet Dent, din Brăila (Str. Plevna, nr. 280) (proteză dentară acrilică).

 

În primele zile vă puteţi confrunta cu disconfort la purtarea protezei

 

Vă puteţi simţi incomod în primele zile sau prima săptămână cu noua dvs. proteză totală – aveţi în gură un obiect străin, voluminos, palatul vă este acoperit în bună măsură. Vorbirea şi mâncatul cu proteză necesită puţină practică.

 

Muşchii obrajilor şi limba se adaptează la noua situaţie şi învăţă să menţină proteza la locul ei, pe arcadă. De asemenea, vă puteţi confrunta cu salivaţie în exces, cu senzaţia că limba nu are spaţiu suficient, iritaţii sau dureri minore, care nu sînt neobişnuite.

 

Dacă astfel de senzaţii neplăcute, care într-o anumită perioada scurtă de adaptare, trec, persistă, trebuie să anunţaţi situaţia medicului; iar aceasta trebuie făcută mai ales în cazul unor iritaţii, căci măsurile de ajustare a protezei pot fi întreprinse imediat (proteză dentară acrilică).

 

După un timp se impune rebazarea (căptuşirea) protezei

 

După o anumită perioadă de timp de purtare, proteza reclamă operaţia de rebazare, de modificare a bazei sale acrilice (plăcii) prin căptuşire. Dvs. nu vă mai simţiţi bine cu proteza, o simţiţi instabilă pe gingie, prea largă, simţiţi că se deplasează, că basculează.

 

Iar aceasta se întâmplă din pricina modificărilor reliefului gingiei, retragerii osului gingival ca urmare a extracţiilor, mai ales în primul an de la extracţii.

 

De aceea, placa dentară, un corp rigid, nu se mai potriveşte pe forma modificată a mucoasei de suport. Placa dentară se mişcă şi produce durere purtătorului. 

 

Căptuşirea cu material acrilic – realizată în cabinet sau în laboratorul de tehnică dentară de tehniciei în urma luării amprentei – nu reprezintă altceva decât umplerea spaţiilor goale cu material acrilic, pentru o nouă adaptare şi fixitatea a lucrării în raport cu situaţia oro-dentară.

 

Astfel, se obţine o proteză la fel de fixă ca şi prima oară.

 

Dacă intenţionaţi începerea unui tratament protetic de calitate şi care respectă raportul calitate-preţ al serviciului stomatologic, clinica Estet Dent, din Brăila (Str. Plevna, nr. 280) (proteze dentare ieftine), vă stă la dispoziţie cu toată solicitudinea şi expertiza de înalt nivel şi recunoaş-tere a experţilor săi stomatologi.

 

Îmbunătăţirea situaţiei dvs. dentare merită toată atenţia, iar aceasta, pe un termen cât mai lung!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.