Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0751 220 036
Programare
Articole   -   Protetică

Proteza dentară ieftină necesită mai multă precauţie decât proteza mai scumpă, superioară

Proteză normală, acrilică, proteză cu capse, proteză scheletată, proteză elastică, realizată din materiale termoplastice, proteză fixă sau mobilă – indiferent care este tipul de tratament pe care îl găsiţi drept ofertă pe piaţa serviciilor stomatologice, el se stabileşte în funcţie de evaluarea şi părerea avizată a medicului stomatolog, dar şi de bugetul care vă este disponibil.

 

Sunt foarte mulţi oameni (potenţiali sau viitori, în mod cert, pacienţi) care au nevoie de purtarea unei proteze dentare, dar posedă un buget limitat pentru a-l aloca tratamentului stomatologic.

 

În acest caz, ei se orientează înspre căutarea unor cabinete sau magazine care oferă tipuri ieftine de proteze, sau înspre căutarea celui mai ieftin tip de proteză, neţinând cont de realitatea că protezele ieftine sunt realizate cu materiale de calitate scăzută.

 

Cu alte cuvinte, ei desconsideră raportul calitate-preţ, neluînd în considerare decât unul dintre factorii acestui raport, preţul, ceea ce este în dezavantajul lor evident (proteze dentare ieftine).

 

Un tratament efectuat cu o astfel de proteză nu numai că este defectuos, dar stricarea rapidă a protezei ieftine şi necesitatea înlocuirii ei într-un timp cât mai scurt le va crea acestor oamenii mult disconfort şi un cost financiar de cele mai multe ori mai mare decât preţul unei proteze mai scumpe, dar bune, de calitate superioară. Ceea ce înseamnă, fireşte, că ei se vor situa în postura de păgubiţi.

 

proteze dentare ieftine, proteze dentare ieftine braila, proteze dentare, proteze dentare braila

 

Proteze ieftine sau proteze ieftinite?

 

Dar trebuie făcută diferenţa, în cadrul termenului de “proteză ieftină”, între protezele ieftine şi de calitate ieftină a manoperei şi între protezele ieftinite, adică protezele mai scumpe, de calitate bună şi foarte bună, dar care pot beneficia – şi, odată cu ele, şi pacienţii – de, să le spunem aşa, “promoţii”, de preţuri mai accesibile oferite, în anumite perioade de anumite cabinete stomatologice (proteze dentare ieftine).

 

Perioade şi preţuri pe care acestea le fac publice prin sistemele proprii de promovare. Acesta este un sistem foarte corect şi profitabil, practicat peste tot în lume, de atragere de clienţi şi care vine consistent în avantajul oamenilor cu bugete mai limitate, dar cu necesităţi clinice obligatorii.

 

Despre durata de viaţă a protezelor şi garanţia acestei durate

 

Materialele de calitate scăzută sunt mai susceptibile de a se sparge în câțiva ani în comparație cu protezele obișnuite, de calitate superioară, ale căror materiale le asigură durate de viaţă între cinci și șapte ani. Aproape toate protezele, cu excepția protezelor ieftine, sunt făcute să dureze un astfel de timp.

 

Ruperea, fisurarea, fracturarea unei proteze ieftine va necesita repararea ei, deci timp pierdut, căutări, cost financiar, ca să nu mai precizăm că o proteză, chiar şi reparată, nu va mai avea niciodată garanţia solidităţii oferite de integritatea structurii ei – de orice tip ar fi proteza. Iar aceasta, în cazul fericit în care reparaţia poate fi executată, căci, în funcţie de tipul protezei, pot fi cazuri în care repararea nu este posibilă, fiind necesară înlocuirea completă a protezei cu una nouă (proteze dentare ieftine).

 

Proteza este adaptată întotdeauna situaţiei oro-dentare actuale

 

Unul dintre motivele pentru care chiar și protezele bune vor expira în cinci până la șapte ani este că structura gurii se va schimba în acest timp. Gura este formată din țesut viu, care, asemeni unui orga-nism, unei structuri vii, se află în continuă transformare şi modificare, indiferent de modul în care ai grijă de igiena şi integritatea oro-dentară.

 

Această realitate trebuie luată întodeauna în considerare. Deci, după aceasta perioadă, sau în cadrul ei, noile proteze utilizate sunt diferite de primele, trebuind să se potrivească cu profilul anatomo-funcţional actual al gurii (proteze dentare ieftine).

 

În schimb protezele ieftine, atât de promovate de către unele cabinete sau magazine posedă, în general, o garanţie cuprinsă între nouăzeci de zile şi doi ani. Iar această garanţie nu poate fi nici ea “garantată”, căci protezele ieftine se vând în multe locuri care nu sunt, în aceleaşi timp, şi locuri producătoare ale lor, în stare de a oferi un termen de garanţie corect, real, ci în alte părţi, care prezintă garanţia pe o doresc acei producători, neacoperită de realitate, de adevăratele calităţi ale protezei.

 

Astfel, practic, nici una dintre cele două garanţii poate să nu fie corectă – iar rezultatul negativ nu îl va resimţi decât pacientul indus în eroare şi care va suporta consecinţele, atât terapeutice, cât şi financiare.

 

Dacă intenţionaţi începerea unui tratament protetic de calitate şi care respectă raportul calitate-preţ al serviciului stomatologic, clinica Estet Dent, din Brăila (Str. Plevna, nr. 280) (proteze dentare ieftine), vă stă la dispoziţie cu toată solicitudinea şi expertiza de înalt nivel şi recunoaştere a experţilor săi stomatologi.

 

Îmbunătăţirea situaţiei dvs. dentare merită toată atenţia, iar aceasta, pe un termen cât mai lung şi cât mai sigur!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.