Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0751 220 036
Programare
Articole   -   Protetică

Proteza dentară ieftină, între valoare clinică şi profit financiar

Costul real al unei proteze depinde de tipul ei, de calitatea ei, dar şi de alt factor foarte important: corectitudinea medicului stomatolog care are grijă de tratamentul dvs. sau care urmează a avea grijă. Desigur, aţi putea spune: “Dar ce medic stomatolog îşi permite, în ziua de azi, să nu mai fie corect cu pacientul său? Însuşi bunul mers al afacerii lui se bazează pe asta…”.

 

Ei bine, poate vă va surprinde ceea ce vă spunem, dar vă garantăm că o mulţime de cabinete mai vizibile sau mai puţin vizibile online, de pe piaţa serviciilor stomatologice, lucrează sub imperativul lipsit de scrupule, dar foarte bine mascat, al câştigului financiar cu orice preţ. Iar protezele dentare se înscriu “cu succes” drept obiect al acestor practici dezonorante pentru condiţia medicală şi umană.

 

Riscul de a ajunge victima lor, în cazul intenţiei urmării unui tratament protetic cu proteză dentară există şi nu poate fi evitat, în general, decât printr-o informare solidă asupra cazului şi a beneficierii de recomandări foarte bune la adresa cabinetului medical respectiv.

 

Clinica Estet Dent, din Brăila (Str. Plevna, nr. 280), şi-a câştigat, în cei 18 ani de experienţă şi oferire de servicii stomatologice de cea mai înaltă calitate şi probitate moral-medicală , reputaţia unei destinaţii medicale dintre cele mai sigure, ce şi-a făcut din onestitatea şi dedicaţia activităţii sale un mereu fierbinte imperativ etic şi practic (proteze dentare ieftine).

 

proteze dentare ieftine, proteze dentare ieftine braila, proteze dentare, proteze dentare braila

 

Preţul scump al protezelor este, de foarte multe ori, unul fals

 

Mulţi sunt pacienţii care cred (aşa le-a fost garantat de către medic) că poartă, în realitate, proteze scumpe, cu calităţi deosebite (nu mai dăm cifre, căci ele variază foarte mult în funcţie de varii criterii, dar pot ajunge până la mii bune de euro), pentru achitarea cărora a fost nevoie chiar de vreun împrumut zdravăn la bancă.

 

Şi, este drept, protezele funcţionează foarte bine, bine lucrate, estetică deosebită, fixitate fără reproş – calităţi care, aparent ar justifica cu vârf şi îndesat preţul. Dar realitatea este că preţul adecvat acestor calităţi protetice nu este cel foarte piperat, care v-a fost solicitat de către cabinet şi pe care l-aţi achitat cu eforturi deosebite, ci unul semnificativ mai mic şi mai accesibil.

 

Cu alte cuvinte, aţi fost păcăliţi… De aceea există, în întreaga lume, pacienţi care se feresc de primirea unor proteze bune, de teama ca medicul să nu profite de neştiinţa şi de buzunarul lor. Circuitul corectitudinii se închide printr-un factor de risc care scapă de sub controlul bietului pacient. Şi atunci, el optează pentru a purta proteze dentare ieftine.

 

Înşelarea pacientul nu poate avea nici o justificare

 

În nici un caz, astfel de practici oneroase nu trebuie a fi justificate prin faptul că medicii stomatologi, la fel ca orice altă persoană (mai ales una al cărei statut depinde de o afacere),  trebuie să-și câștige existența, să-şi rezolve şi acopere constant situaţia administrativă, să achite cheltuieli de birou şi alte dări pentru a-și menține practica operațională și competitivă cu alte practici din zonă (oraş, cartier, sector, stradă).

 

Incorectitudinea şi înşelarea pacientului nu pot avea nici un fel de justificare (proteze dentare ieftine).

 

Când foamea de profit dictează calitatea “de masă” a lucrărilor şi oferirea de proteze ieftine

 

Se poate întâmpla şi o altă situaţie. Există cabinete care pot oferi proteze mai ieftine, la preţuri mai accesibile, pentru că acestea nu sunt lucrate într-un anumit fel riguros, din anumite materiale speciale şi, mai ales, nu înglobează în ele acel nivel de personalizare care le-ar creşte valoarea şi preţul foarte mult.

 

Sunt proteze de un nivel mai general, ca să-i spunem aşa, de acoperire a necesităţilor protetice ale pacienţilor. Şi chiar nu foarte departe de acest cabinet poate exista un alt cabinet local, care realizează şi montează astfel de proteze scumpe.

 

Balanţa jocului lor calitate-preţ le indică acestora (este vorba de cabinetele din prima categorie) obţi-nerea unei rate de profit mai bune cu astfel de proteze, mai accesibile, dar, în acest mod, ele îşi concentrează actul medical asupra maselor, tratând pe toată lumea în acelaşi fel, fără necesara deosebire dictată, în fond, şi de particularitatea clinică  a cazului; global, ca pe un număr, şi nu ca pe o persoană (mai plastic spus, “la grămadă”).

 

Chiar şi dvs. singuri aţi putea, în sinea dvs., aprecia că, cu cât costul protezelor dentare este mai mic, cu atât este mai probabil să fiți trataţi ca un număr, şi nu ca o persoană.

 

Dacă intenţionaţi începerea unui tratament protetic de calitate şi care respectă raportul calitate-preţ al serviciului stomatologic, clinica Estet Dent, din Brăila (Str. Plevna, nr. 280) (proteze dentare ieftine), vă stă la dispoziţie cu toată solicitudinea şi expertiza de înalt nivel şi recunoaştere a experţilor săi stomatologi.

 

Îmbunătăţirea situaţie dvs. dentare merită toată atenţia, iar aceasta, pe un termen cât mai lung şi cât mai sigur!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.