Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0751 220 036
Programare
Articole   -   Protetică

Nu doar calitatea efectivă determină preţul unei proteze dentare, ci şi alţi factori

Costul protezelor dentare poate diferi foarte mult, din simplul motiv că există mai multe tipuri de proteze dentare dintre care să o alegeţi pe cea pe care o consideraţi potrivită. De la protezele standard, cu cost redus, până la protezele cosmetice de top, întreaga paletă a ofertei vă stă la dispoziţie pentru alegerea celei pe care v-o permite bugetul disponibil.

 

Există şi astăzi metalele prețioase care sunt folosite în cadrul procesului de confecţionare a protezelor. Vă închipuiţi cu cât creşte acest lucru preţul protezei.

 

Materialul de confecţionare determină calitatea, iar calitatea determină preţul

 

Proteza parțială poate fi confecţionată din diverse materiale: complet metal, metal/ acril, complet acril, precum și, în cazul protezelor parţiale flexibile, din materialul novator reprezentat de nailonul (răşini de nailon) termoplastic flexibil.

 

Fiecare din acest tip are preţul lui, ca să nu mai vorbim de diferenţele de preţ motivate de calitatea diferită a dinţilor artificiali care intră în alcătuirea lor şi care urcă de la simplul acrilat până la porţelan şi, de ultimă oră, zirconiu (proteze dentare parţiale preţuri).

 

Este, deci, folosit acrilatul (plasticul), a fost folosit cauciucul (Vulcanite), există proteze total sau parţial acrilice, proteze parţiale din acril pe structură de crom-cobalt, proteze fixe pe pivoţi cu bile sau pe pivoţi cu capse, precum şi proteze permanente, cu dinţi de porţelan, montate pe implanturi sau bonturi dentare sănătoase şi rezistente.

 

Nu poate fi dat un preţ general, dar există ghiduri de preţ orientative, precum şi asigurări de sănătate

 

Ca să dăm cifre este riscant, căci preţul protezelor parţiale, totale sau de alt fel şi denumire depinde de mulţi factori: materialul, calitatea medicului şi tehnicianului, reputaţia lor, reputaţia clinicii, locul în care este situată clinica, factori de natură concurenţială, de situaţie economică actuală, de nivel financiar al pacienţilor care frecventează clinica, de categorie socială a majorităţii publicului apelant la terapia acelei clinici, de ţara în care activează clinica.

 

 

Pacientul are două tipuri principale de proteze din care să aleagă:

  • proteza totală, cea care înlocuieşte lipsa completă de dinţi de pe o arcadă sau de pe ambele arcade, ori locul gol rezultat în urma extracției complete a dinților superiori sau inferiori;
  • proteza parţială, care înlocuieşte doar acei dinți care lipsesc în mod natural sau care au fost extraşi, restul dinților naturali şi sănătoşi rămânând intacţi pe arcadă, ba mai mult, fiind folosiţi la sprijinirea de ei, prin ancorare cu cleme metalice (sârmă), numite şi “croşete”, a dispozitivului dentar.

 

Asigurările dentare, în cazul în care clinica deţine contract cu casa de asigurări (ceea ce nu se întâmplă, din păcate, prea des), pot acoperi o parte din costuri, de aceea este recomandabil să vă interesaţi cu atenţie înainte de a vă decide ce tratament restaurator să începeţi şi unde să îl începeţi (la ce clinică) (proteze dentare parţiale preţuri).

 

Extracţia dentară

 

Extracţia dinților nu mai este o practică atât de curentă ca în trecut. Se apelează la ea numai în cazul în care infecţia este foarte avansată sau dintele este deteriorat masiv (inclusiv, desigur rădăcinile), în cazul, deci, în care au fost epuizate toate căile de intervenţie terapeutică şi începerea sau continuarea unui tratament endodontic sau restaurator al structurii este inutil.

 

Astăzi, medicii stomatologi se gândesc la salvarea dinților naturali cu orice efort şi la extracţia doar a celor care trebuie extraşi, incluzând printre ei chiar şi dinţi sănătoşi, dar care încurcă, prin poziţia lor defectuoasă, planul terapeutic protetic.

 

Îmbunătăţirea situaţiei dvs. dentare merită toată atenţia, iar aceasta, pe un termen cât mai lung!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.