Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0751 220 036
Programare
Articole   -   Protetică

Elasticitatea cu valenţe funcţionale ale protezelor dentare flexibile

Vă puteţi confrunta cu situaţia, într-adevăr, neplăcută a pierderii dinţilor din cauza bătrâneţii, bolilor poarodontale, uzurii. Dar aceasta nu înseamnă nicidecum că dantura dumneavoastră nu poate fi refăcută în cele mai bune condiţii.

 

Şi, odată cu ea, fizionomia şi zâmbetul dvs., prin evaluare clinică, îndepărtarea resturilor dentare, a dinţilor mobili, curăţarea, deci, a câmpului protetic şi realizarea unui dispozitiv protetic de o naturaleţe, confort şi rezistenţă excepţionale.

 

Protezele dentare, precum și implanturile orale sunt două alternative pentru înlocuirea dinților pierduţi, iar dintre aceste dispozitive protetice, profesionistul dentar poate, adesea, să vă sfătuiască spre orientarea către protezele flexibile, considerându-le superioare, din multe puncte de vedere, celor rigide, convenţionale, cu bază din acrilat sau alte structuri metalice şi adecvate terapeutic cazului dvs. (placă dentară flexibilă).

 

proteza dentara flexibilă, proteza dentara flexibila braila, proteze dentare, proteze dentare braila

 

Secretul stă în materialele termoplastice folosite la realizarea lor

 

Realizate dintr-un material  mai moale în comparație cu protezele convenţionale (răşini termo-plastice), aceste proteze speciale ar putea fi cea mai bună alternativă pentru dvs. Nu ezitaţi în a vă orienta către ea, nu veţi beneficia decât de avantaje!

 

Protezele clasice, să le spunem aşa, adică cele rigide, sunt realizate, în funcţie de felul şi desti-naţia lor clinică, din tipuri de porțelan, material acrilic, nailon, precum și oțel cromat-cobalt, putând fi proteze pe capse, proteze scheletate, proteze pe implanturi.

 

Pacienţii purtători de proteză dentară clasică pot mânca aproape orice aliment, cu condiţia să nu fie foarte tare sau să prezinte fragmente mici şi dure, pentru a nu suprasolicita proteza. Stabilitatea protezei dentare este destul de bună dacă este realizată corespunzator, experienţa medicului şi a tehnicianului dentar care o realizează fiind foarte importante (placă dentară flexibilă).

 

Clasic şi nou – rigid şi flexibil

 

Daca ea este realizată din materiale de calitate, poate fi folosită chiar mai mult de 10 ani. Proteza dentară clasică oferă posibilitatea masticaţiei eficiente şi ajută la evitarea apariţiei bolilor digestive. Pacienţii care amână mult timp această soluţie ajung să sufere de boli de stomac sau alte boli ale sistemului digestiv, din cauza imposibilităţii mestecării corespunzatoare a alimentelor.

 

Dar, după cum puteţi lesne constata, deşi calitatea şi preţul protezelor clasice sunt mai ridicate,

ele rămân dispozitive protetice rigide şi care conţin, drept componente, mai mult sau mai puţin metal.

 

În schimb, protezele flexibile sunt uşoare, flexibile, atrăgătoare, confortabile, lesne şi fără riscuri de manipulat, dar și mai puțin costisitoare (placă dentară flexibilă).

 

Majoritatea bazelor pentru protezele clasice sunt realizate din material acrilic sau din oțel inoxidabil, aliaj crom-cobalt. Un avantaj al utilizării materialului acrilic este că acesta poate fi colorat pentru a se potrivi cu nuanţele gingivale ale persoanei respective. Baza plăcilor flexibile, în schimb, este realizată din răşini de nailon versatile.

 

Despre avantajele protezelor flexibile

 

  • Sănătatea orală

 

Protezele dentare flexibile ajută la protejarea împotriva mai multor probleme cauzate de protezele normale. Protezele noi declanșează de obicei disconfort și posibile inflamații în primele zile. Indivizii ar trebui să ştie exact cum să le curețe meticulos pentru a preveni daunele şi a le asigura o cât mai bună igienă.

 

  • Biocompatibilitate

 

Protezele flexibile oferă un preţios avantaj persoanelor care nu pot sau nu intenționează să utilizeze proteze normale; putem da aici exemplul celor alergici la acrilat, metal (nichel, de pildă) sau care, pur şi simplu, nu suportă în gură astfel de proteze.

 

  • Durabilitate

 

Unul dintre cele mai evidente avantaje ale plăcilor dentare flexibile este acela că, fiind elastice, nu sunt fragile. Nu pot suferi de acele atât de frecvente fracturări, fisurări ale bazei acrilice a protezelor rigide (placă dentară flexibilă).

 

  • Aderenţă şi fixitate

 

Ele aderă perfect de țesuturile gingivale și, de asemenea, nu au nevoie de adeziv pentru fixare, de croşete metalice pentru a le menține pe poziție (gingie) sau de a se folosi de sprijinul celorlalţi dinţi, buni, de pe arcadă pentru ancorare.

 

  • Naturaleţe

 

Dispozitivul protetic flexibil este aspectuos și permite ca nuanța naturală a țesutului gingival să fie imitată, realizându-se astfel acea omogenitate cromatică ce face insesizabilă lucrarea în spaţiul oro-dentar.

 

  • Realizare rapidă

 

Pe de altă parte, confecţionarea unei plăci dentare flexibile nu durează atât de mult precum cea a protezelor de rutină, tradiţionale, rigide.

 

  • Preţ convenabil

 

Preţul unei proteze flexibile este mai mic decăt al unei proteze clasice, dar aceasta nu se întâmplă în detrimentul calităţii.

 

Dacă intenţionaţi începerea unui tratament protetic de calitate şi care respectă raportul calitate-preţ al serviciului stomatologic, clinica Estet Dent, din Brăila (Str. Plevna, nr. 280) (placă dentară flexibilă), vă stă la dispoziţie cu toată solicitudinea şi expertiza de înalt nivel şi recunoaştere a experţilor săi stomatologi.

 

Îmbunătăţirea situaţiei dvs. dentare merită toată atenţia, iar aceasta, pe un termen cât mai lung!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.