Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0751 220 036
Programare
Articole   -   Protetică

De ce să optăm pentru protezele flexibile şi de ce, poate, să nu o facem?

Confortul este un avantaj semnificativ, iar oamenii găsesc de obicei mestecatul ca fiind mai uşor realizat cu protezele flexibile faţă de cele clasice. Aceasta se întâmplă deoarece protezele flexibile se mulează perfect pe profilul formelor gingivale şi, mai mult decât atât, datorită elasticităţii, se bucură de o versatilitate funcţională masticatorie deosebită şi de mare importanţă.

 

După cum am precizat şi mai sus, unele persoane prezintă incompatibilităţi de natură alergică – sunt sensibile la materialul acrilic, la nichel sau la alte materiale din cadrul componentelor protezelor convenționale –, aşa după cum unele au probleme cu deschiderea largă a gurii.

 

Curățarea protezei în fiecare zi cu o periuță de dinți și apă ajută la menținerea corectei ei igiene, la păstrarea prospeţimii ei; de asemenea, este foarte utilă folosirea apei de gură, care previne apariţia gingivitei.

 

Există o varietate întreagă de opțiuni atunci când vine vorba de tipuri de proteze. Poate fi greu să alegi, dar te poate ajuta să știi că tot mai mulți oameni aleg tipul flexibil de proteză (placă dentară flexibilă).

 

proteze dentare ieftine, proteze dentare ieftine braila, proteze dentare, proteze dentare braila

 

O prezentare generală a protezelor

 

Există de obicei neclarităţi şi confuzii  cu privire la tipologia protezelor dentare. Lumea nu este, în general, cunoscătoare a împărţirii lor pe categorii, iar accesul la informaţie poate de multe ori întârzia sau poate fi oferit greşit.

 

În acest sens, trebuie înţeles de la bun început că protezele sau plăcile dentare flexibile aparţin categoriei de proteze detaşabile, fie că sunt totale, adică acoperă întreaga arcadă cu o garnitură de dinţi, fie că sunt parţiale, adică acoperă cu un număr mai mic de dinţi numai o parte din arcadă. Iar ele se pot monta şi detaşa de arcada dentară cu mare uşurinţă (deşi sunt fixate foarte bine, căci, fiind elastice, se mulează aderent pe orice relief al arcadei).

 

Cu ajutorul acestor dispozitive dentare mai noi decât cele clasice, tradiţionale, cu baza din acrilat sau diferite metale sau aliaje metalice, tratamentele protetice efectuate de medici experimentaţi pot realiza restaurări foarte reuşite, care vă pot îmbunătăţi aspectul, capacitatea de a vorbi și ușurința de a mesteca (placă dentară flexibilă).

 

Aceste dispozitive dentare vă pot îmbunătăți semnificativ aspectul

 

Protezele dentare flexibile, detașabile, sunt utilizate pentru a înlocui dinții lipsă sau deteriorați din gură, odată cu îmbunătăţirea aspectului dvs. fizionomic. Astfel înlocuiţi dinţii lipsă, este eliminată adâncirea obrajilor sau a buzelor în aceste locuri goale – ceea ce crează un aspect urât şi bătrânicios al feţei. Aceste proteze vă aduc figura la aspectul ei natural şi firesc, sănătos.

 

Protezele dentare fixe sau mobile vă pot înlocui toţi sau doar o parte din dinţii lipsă (proteze parţiale sau totale) și sunt realizate din porțelan, rășină acrilică, metal, plastic sau o combinație a acestora. Cele fabricate din plastic – de obicei parțiale – se numesc proteze flexibile, datorită calității lor elastice.

 

Protezele flexibile sunt realizate cel mai frecvent din materiale (răşini) termoplastice, cum ar fi nailonul, Utilizarea materialelor avansate permite acestui tip de proteze dentare să se laude cu calități diferite față de cele ale protezele convenționale (placă dentară flexibilă).

 

Avantajele protezelor flexibile

 

Chiar dacă protezele dentare oferă o multitudine de beneficii, ele pot cauza şi necazuri unora atunci când aleg materialul nepotrivit, cel mai cunoscut neajuns fiind acela al intoleranţei la anumite metale, intoleranţă de natură alergică.

 

Ei bine, protezele flexibile înlătură acest inconvenient, pentru că răşinile de nailon utilizate la confecţionarea lor sunt perfect biocompatibile.

 

Proteza flexibilă este considerată a fi:

 

 • Subțire și elastică;
 • Confortabilă, datorită materialului ei moale;
 • Este puțin probabil să provoace reacții alergice de genul celor provocate de răşina bisfenol A;
 • Nu absoarbe petele și mirosul;
 • Plăcută din punct de vedere estetic și oferind un aspect natural;
 • Foarte aderentă la gingiile dvs. (de obicei nu necesită adeziv pentru proteze sau croşete metalice);
 • Mai rapid de fabricat decât alte tipuri de proteze;
 • Convenabilă, deoarece nu necesită mai multe şedinte clinice pentru probă.

 

Multe companii fabrică proteze dentare flexibile. Dacă credeți că acestea ar putea fi potrivite optim pentru nevoile dvs., consultați medicul stomatolog pentru recomandarea și expertizarea lor (placă dentară flexibilă).

 

Dezavantaje ale protezei flexibile

 

Este posibil să descoperiți că dezavantajele protezelor dentare flexibile sunt foarte rezonabile în comparație cu numeroasele lor beneficii. Balanţa, deci, ar înclina spre o decizie pozitivă.

 

Există o părere încetăţenită că protezele flexibile nu sunt durabile, ceea ce este cum nu se poate mai neadevărat; din contră,tocmai elasticitatea lor este factorul care le conferă rezistenţa, în comparaţie cu protezele clasice, rigide şi care, mai devreme sau mai târziu, se crapă.

De aceea, unele companii producătoare oferă chiar şi garanţii pe viaţă pentru ele. În orice caz, indiferent de tipul de proteză pe care îl deţineţi, îngrijirea lor nu trebuie neglijată deloc, iar spălarea lor trebuie făcută cu atenţie, pentru a preveni deteriorarea (placă dentară flexibilă).

 

Dezavantajele protezelor flexibile includ:

 

 • Costul poate fi mai mare din cauza fabricării complicate
 • Uneori montarea şi adaptarea lor este dificilă pentru medicii stomatologi proteticieni
 • Sunt mai predispuse la acumularea de bacterii

 

Protezele dentare flexibile sunt foarte căutate datorită confortului şi siguranţei pe care le oferă.

Dacă le considerați drept o bună alegere, este o idee minunată să consultați medicul stomatolog pentru recomandarea lor în funcţie de rezultatele evaluării situaţiei dvs. dentare.  

 

Dacă intenţionaţi începerea unui tratament protetic de calitate şi care respectă raportul calitate-preţ al serviciului stomatologic, clinica Estet Dent, din Brăila (Str. Plevna, nr. 280) (placă dentară flexibilă) vă stă la dispoziţie cu toată solicitudinea şi expertiza de înalt nivel şi recunoaştere a experţilor săi stomatologi.

 

Îmbunătăţirea situaţiei dvs. dentare merită toată atenţia, iar aceasta, pe un termen cât mai lung şi cât mai sigur!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.