Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0751 220 036
Programare
Articole   -   Protetică

Cu protezele dentare acrilice ale Estet Dent, pacienţii îşi depăşesc rapid temerile

Clinica Estet Dent, una dintre cele mai bune clinici dentare din oraşul Brăila, realizează o gamă variată de tipuri de restaurări protetice, fiind în stare să raspundă în orice moment oricăror solicitări venite din partea pacienților.

 

Specialiştii acestei unităţi medicale ştiu că o dentiţie refăcută are puterea de a restabili normalitatea nu numai a situaţiei orale propriu-zise, ci şi a întregului organism, a stării de spirit şi de siguranţă personală a pacientului.

 

Tratamentele cu proteze mobile parțiale şi totale acrilice realizate la Estet Dent sunt destinate oferirii de dispozitive protetice de foarte bună calitate acelor pacienți a căror situaţie dentară se caracterizează prin lipsa unei părţi din dinți sau a tuturor dinţilor de pe arcadă (proteză dentară acrilică).

 

În cazul primei situaţii, dinţii naturali rămaşi pe arcadă, a căror stare favorabilă de sănătate şi trăinicie este evaluată cu atenţie de către medicul protetician prin consult clinic, folosesc, şi ei, drept sprijin pentru proteză. Aceasta se ancorează de ei prin croşete de sârmă, dispuse în zona coletului dintelui (înconjurând parţial baza lui circulară).

 

proteza dentara acrilica, proteza dentara acrilica braila, proteza dentara acrilica braila pret

 

Implanturile nu sunt întodeauna potrivite şi accesibile

 

Necesitatea sporirii stabilităţii dispozitivului impune, din când în când, strângerea croşetelor în cabinet sau în laboratorul de tehnică dentară.

 

Proteza parţială acrilică este considerată o soluţie valoroasă şi accesibilă din punct de vedere financiar de către cei care, neapelând la intervenţie chirurgicală, vor să îşi corecteze capacitatea de a mânca şi de a vorbi, cu îmbunătăţirea simultană a aspectului fizionomic.

 

Medicii proteticieni ai clinicii Estet Dent, alături de medicii implantologi, ştiu de asemenea că atât implanturile dentare nu reprezintă o soluţie întotdeauna potrivită pentru pacient, atât din pricina particularităţilor clinice ale situaţiei dentare individuale, cât şi a costului semnificativ mai mare al tratamentului. Factori de care pacientul nu este adesea conştient sau asupra cărora nu este suficient de bine informat.

 

Aceasta este una dintre situaţiile în care proteza acrilică se impune ca soluţie optimă (proteză dentară acrilică).

 

Gândul purtării protezei, de obicei, înspăimântă

 

Există însă şi alte tipuri pacienţi:

  • aceia care şi-au pierdut de curând dinţii şi intenţionează, pentru prima oară în viaţă, umplerea deficitului dentar cu dinţi artificiali;
  • aceia care şi-au pierdut dinţii mai demult, au neglijat starea lor de edentaţie parţială şi doresc acum, pentru prima oară, să poarte o proteză mobilă acrilică, uşoară, aspectuoasă şi eficientă.

 

Pentru aceşti pacienţi, perspectiva însă a necesităţii purtării unei proteze poate fi destul de sumbră, ea venind cu temeri, angoase, întrebări. Este un lucru nou, foarte vizibil, important şi care pacientul va trebui, după perioada de acomodare, să se simtă confortabil…

 

În acest sens, câteva preţioase informaţii, oferite de către medicii Estet Dent, sunt deosebit de utile pentru aceşti paceinţi (proteză dentară acrilică).

 

Recomandări de conduită alimentară la purtarea protezei acrilice

 

Aceasta este o problemă importantă, iar realitatea este următoarea: mâncatul nu poate decurge la parametrii optimi de la începutul purtării protezei, ci el se stabilizează pe parcurs.

 

Iniţial, pacientul purtător de proteză dentară acrilică parţială sau totală resimte o anumită doză de disconfort, până când dispozitivul se integrează anatomiei orale, până când muşchii şi mucoasele învaţă singure a-l accepta şi susţine funcţional şi până când dispozitivul îşi găseşte stabilitatea de efort (masticatoriu).

 

După această etapă deosebit de importantă, este firesc ca pacientul, obişnuit de acum cu dispozitivul, să îl poată folosi natural, fără efort şi într-o manieră comodă la mâncatul tuturor alimentelor preferate, dar nu şi a celor care pot vătăma proteza fie direct (baza ei, acrilică, este totuşi fragilă la agresiuni), fie prin deplasare: produse dure sau lipicioase.

 

La contactul cu astfel de produse alimentare se pot produce lesne fisurări sau fracturări ale protezei (proteză dentară acrilică).

 

De aceea, proteza, odată plasată în gură, trebuie purtată şi folosită cu grijă permanentă, conduita alimentară trebuind să fie graduală (ne referim aici la obişnuirea cu alimentele). Doar după depăşirea etapei de obişnuire cu proteza, gama de produse ce pot fi mâncate va creşte, dar, chiar şi atunci, produsele dure, crocante, lipicioase ar trebui, cel mai sigur, evitate.

 

Dacă intenţionaţi începerea unui tratament protetic de calitate şi care respectă raportul calitate-preţ al serviciului stomatologic, clinica Estet Dent, din Brăila (Str. Plevna, nr. 280) vă stă la dispoziţie cu toată solicitudinea şi expertiza de înalt nivel şi recunoaştere a experţilor săi stomatologi.

 

Îmbunătăţirea situaţiei dvs. dentare merită toată atenţia, iar aceasta, pe un termen cât mai lung!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.