Aţi luat în considerare toate aspectele financiare înainte de începerea tratamentului protetic?
Protezele dentare vă pot ajuta să vă îmbunătățiți aspectul fizionomic prin înlocuirea dinților lipsă. Ele oferă sprijin corect pentru obraji și buze. Vă îmbunătăţesc capacitatea de a vorbi și de a mânca – pronunţia cuvintelor devine una corectă şi plăcută în loc de cea defectuoasă şi şuierătoare – și permit pacienților să mestece confortabil, ceea ce asigură un proces de alimentare corect şi sănătos.
Protezele dentare, dintre toate tratamentele protetice disponibile, sunt soluția cea mai accesibilă pentru înlocuirea dinților lipsă. Dar, pe lângă toate, multiplele lor avantaje, există şi unele dezavantaje:
- Sentiment de disconfort: purtarea protezei, la început, mai ales pentru cei care nu au fost până acum purtători de proteză, crează o senzaţie ciudată și poate provoca disconfort general;
- Dificultăți de a mânca anumite alimente: unele alimente, în special cele greu de mestecat (mai dure) sau lipicioase, vă vor crea o problemă;
- Dificultate de vorbire: la început, protezele dentare pot cauza dificultăţi de vorbire şi pronunţie. Uneori, pacienții pot resimţi fluierături, şuierături sau pocnituri.
Îngrijire și întreținere
Protezele dentare trebuie să fie curăţate meticulos și regulat, pentru a fi menţinută igiena lor şi sănătatea generală a cavităţii bucale (proteze dentare totale preţuri).
Estet Dent – o clinică, o emblemă a calităţii
Costul total al protezei dvs. dentare depinde de unii factori, precum tipul de proteză dentară, tratamentul ce trebuie întreprins, programările ulterioare, calitatea şi prestigiul clinicii etc. Este, în primul rând, vorba de costul serviciul medicului dentist protetician şi al tehnicianului dentar care confecţionează efectiv lucrarea.
Clinica Estet Dent, din Brăila (Str. Plevna, nr. 280), clinică de excelenţă şi cu prestigiu câştigat în cei 18 ani de experienţă pe piaţa serviciilor stomatologice brăilene, oferă proteze parțiale şi totale mobile (detaşabile) personalizate şi la o calitate a tratamentului care descurajează concurenţa (proteze dentare totale preţuri).
Cât costă protezele dentare şi de ce?
Întotdeauna când vă decideţi către începerea unui tratament cu proteză dentară mobilă acrilică (totală sau parţială) sau acrilo-metalică (parţială) vă întrebaţi, cum şi este firesc, unde să începeţi acest tratament şi cât vă va costa el.
În afară de factorii mai sus menţionaţi, costul tratamentului depinde, în primul rând, de tipul de proteză dentară pentru care optaţi, în funcţie de numărul de dinţi sănătoşi pe care îi aveţi pe arcadă/arcade, de lipsa completă a dinţilor de pe arcadă/arcade, dar şi în acord cu părerea avizată, profesionistă a medicului care anticipează tipul viitorului tratament, în funcţie de situaţia pe care o depistează în gura dvs. şi de care se va ocupa (proteze dentare totale preţuri).
- Proteza mobilă totală
Baza protezei, în care sunt inclavaţi dinţii, este, de obicei, realizată dintr-un material acrilic rigid (în afara, desigur, a protezelor flexibile); ea va fi confecţionată în urma amprentării arcadelor în cabinet (negativul), de către medic, şi trebuie astfel confecţionată pe modelul turnat din ghips (pozitivul), încât să adere cât mai strâns pe gingii şi vălul palatin.
Scopul fiind realizarea unei fixităţi cât mai bune (mai ales că poziţia ei pe arcada superioară este antigravitaţională).
Numai astfel vă veţi simţi confortabil cu proteza dvs., veţi putea mânca liniştiţi şi veţi preveni fracturările ei.
- Proteza mobilă parţială
Protezele parțiale sunt realizate dintr-un amestec de acril și o cantitate mică de metal, care este utilizat pentru a atașa proteza dentară la dinții dvs. naturali sau pentru a lega cele două părţi acrilice laterale ale ei, pe care sunt dispuşi dinţii artificiali (proteze dentare totale preţuri).
- Proteza mobilă flexibilă
Există şi proteze parţiale flexibile, a căror bază este realizată dintr-un tip de material termoplastic flexibil, cum ar fi nailonul (răşina de nailon).
Acestea sunt proteze mai scumpe, dar mai confortabile, mai aderente la relieful gingival şi mai rezistente (nemaiexistând riscul spargerii bazei acrilice dure a celor convenţionale). Dinţii oferă aspectul de natura-leţe, fiind şi ei realizaţi din acrilat. Pot fi realizaţi şi din portelan, dar acest lux ridică preţul lucrării foarte mult.
Ramforsarea metalică şi căptuşirea protezei costă în plus
Poate fi adeseori necesară o ramforsare metalică, drept întărire, în cazul în care proteza dvs. a suferit de-a lungul timpului rupturi repetate sau dacă aveţi o muşcătură foarte puternică, ori dificilă. Acest lucru, asemeni căptuşirii cu material acrilic din pricina modificărilor gingivele (rebazare), vă va costa, desigur, în plus.
Făceţi-vă calculele băneşti în funcţie de fondul pe care îl pot oferi asigurările de sănătate, de banii de care dispuneţi personal şi de sfatul medicului legat de tipul şi planul de tratament, precum şi de regimul de plată (eşalonat, redus etc.) pe care acesta şi clinica îl pot oferi.
Dacă intenţionaţi începerea unui tratament protetic de calitate şi care respectă raportul calitate-preţ al serviciului stomatologic, clinica Estet Dent, din Brăila (Str. Plevna, nr. 280) (proteze dentare totale preţuri), vă stă la dispoziţie cu toată solicitudinea şi expertiza de înalt nivel şi recunoaş-tere a experţilor săi stomatologi.
Îmbunătăţirea situaţiei dvs. dentare merită toată atenţia, iar aceasta, pe un termen cât mai lung!
Lasă-ne un comentariu